به گزارش خبرگزاری مهر، هانس بلیکس در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره، تصریح کرد: نفت، یکی از مهمترین دلایل جنگ آمریکا علیه عراق بود همچنان که در جنگ نخست خلیج فارس نیز چنین بود و همواره نیز برای حضور نیروهای آمریکایی در نزدیک خطوط نفتی و باربری عراق منافع استراتژیک وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا تهدید کرده بود که باید نکات مورد خواست او در گزارشها درباره سلاح های کشتار جمعی در عراق وجود داشته باشد و گر نه آبروی ما را خواهد برد.
رئیس سابق بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل متحد در ادامه گفت: در دیدار با دیک چنی متوجه شدم که کاخ سفید آماده است تا در صورت مخالفت تیم ما با ارائه جواب های [مورد دلخواه ] آمریکا خود جواب های مناسب ارائه و به دنبال آن اقدامات دیگری اتخاذ خواهد کرد.
وی افزود: آمریکا صرفنظر از نتیجه عملیات بازرسی عزم خود را برای حمله به عراق جزم کرده بود.
به گفته بلیکس، محمد البرادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در شورای امنیت ادعای آمریکا درباره وجود توافقنامه همکاری عراق و نیجریه در رابطه با اورانیوم را دروغ اعلام کرده بود.
وی در ادامه گفت: قضیه اورانیوم نیجریه یکی از نکات اصلی مداخله آشکار در امور عراق بود که "کالین پاول" وزیر امور خارجه اسبق آمریکا چند هفته پیش از آغاز جنگ آمریکا علیه عراق در سال 2003 آن را در شورای امنیت مطرح کرده بود.
بلیکس همچنین اظهار داشت که آماده است تا در دادگاه بین المللی درباره دروغین بودن ادعاهای آمریکا در رابطه با سلاح های کشتار جمعی در عراق شهادت دهد و وی حاضر است قصه ای را که با گذشت سال ها تغییر نکرده است، روایت کند.
رئیس سابق بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل گفت: دولت آمریکا بهانه های دیگری را برای جنگ با عراق ارائه کرده بود که صحت آنها تایید نشد که از جمله آنها می توان به حمله به القاعده اشاره کرد چرا که شبکه القاعده در آن زمان در عراق وجود نداشت و پس از جنگ در این کشور نفوذ کرد.
به گفته بلیکس، آمریکا همچنین به بهانه آزاد سازی عراق و تبدیل آن به یک کشور دموکراتیک به این کشور حمله کرد اما این پرسش مطرح می شود که آیا دموکراسی باید با جنگ برقرار شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که دولت جدید آمریکا بر خلاف دولت جرج بوش روش دیگری را غیر از خشونت اتخاذ کند.
نظر شما